Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy szürke kis élet

2013.02.22

 

 

homalyban.jpg

 

Élt egy lány kinek élete átlagosnak mondható. Csalódásokban is volt része sokszor! Nem mondták szépnek, sőt magát sem tartotta annak.

 

De valamely érthetetlen okokból vonzónak tartották! Teljesen átlagos kis szürke életében oly ritkán kacsintott be a szerelem! Ő ugyan sokszor volt szerelmes, sok fiú tetszett neki, de oly kevés az akinek ő tetszett. Ritka volt az a férfi akinek ő is megdobogtatta a szívét.

 

Sokszor már el sem hitte, hogy őt magát szeretheti valaki. Hát ezért volt sok csalódásban része.  

 

Álom világban élt! Szerette volna elhinni, hogy ő érte is megdobban egy szív valaha, valamikor, valahol. De sajnos kevés remény maradt neki a valós világban, így álmokat gyártott 

 

Történeteket! 

 

Szerelemről, vonzódásról, szenvedélyről és nagy szívdobbanásokról. Amik vele történnek. Nem pedig csak azt nézi, ahogy másokat talál meg a szerelem.

 

Magányos volt!

 

Oly sok szeretet volt benne, de senki akinek átadhatta volna, akit szerethetett volna, akinek az ő szeretetére lenne szüksége, s őt is szeretné valaki. Számára ez csak az álmok birodalmában adatott csak meg.

 

Annyira elkeseredetten probált rátalálni a szerelemre, hogy rossz útra tévedt. Azt hitte, hogy a gátlást oldó alkohol majd segít neki. Az alkohol feloldja a gátlásokat, könnyebben megy majd az ismerettség! 

 

De mire ráeszmélt, hogy ez csak kitalált világ, addigra már nem sok maradt egyéniségéből, kedvességéből, mosolyából. A sok alkoholos nap után a másnap szörnyőséges volt. Még jobban elkeseredett, mert már nem tudta ki is ő valójában, s a sok megaláztatás ahogy egy ittas nővel bántak, még jobban az álmok világába kergették. Már csak akkor érezte jól magát, ha aludhatott és gyönyörűeket álmodott! 

 

Kedves kitalált álmok, történetek, hogy egy férfi miként szeret bele, s hagy nyomott ő a rut kiskacsa egy szép férfi lelkébe, hogy őt szereti, nem pedig valami bomábzó nőt, hanem őt a rút kiskacsát! 

 

Ilyen álmokat talált ki, dédelgetett szívében! Ám egy trauma kihúzta őt az álomvilágból, s vissza kellett csöppenie a valóságba. Ez a trauma rádöbbentette, hogy élete egy hajszálon függött, hogy nem ment tönkre teljesen. 

 

Mára meglett asszony, s sokat változott azóta a nap óta! Mikor búcsút intett züllött életének, rátalált  egy szerelem. Boldog volt, hogy rátalált egy férfi ki őt szereti a rút kiskacsát, nem egy hattyút. 
Végre érezhette, hogy ő is nő, vonzó nő! 

 

De nem tartott soká öröme és boldogsága. A férfi ugyan tényleg szerette őt, legalábbis ezt mondta!

 

De sajnos csöbörből- vödörbe pottyant, mert a férfi is szerette az alkoholt, s még rosszabb volt, mint a lány mikor italozott.
Az évek repültek, s mire a lány felocsudott, addigra már a férfi alkoholista volt. Hiába biztosított a lány neki mindent, tett meg mindent érte. Küldte terápiára, újra bizott benne, aztán újabb csalódás, a férfi nem tudta megállni, hogy ne igyon. 
Számtalan igéret, bocsánat kérés a férfi szájából, annyiszor szalmaláng. Sok hazugság mérgezte kapcsolatukat a férfi részéről. Hiába kitartás, hűség, mellette állás. A férfi újra és újra ivott és hazudott. 

 

A lány már csak otthon volt, idegeskedett, élt egy zárt világban. Elmaradtak a barátok, ismerősök. Már csak ő maradt, az alkoholista férfivel.
Elszigetelődött.

 

Irigyelt másokat, hogy boldogok választottjukkal! Idegileg kikészült, de nem tudta elhagyni a férfit, hitte-remélte kitartása meghozza gyümölcsét, de már nem tudott türelmes lenni, állandóvá vált a férfivel való veszekedése, kiabálása. Már nem tudott úgy megélni egy napot, hogy ne arra gondoljon, hogy a férfi megint inni fog, ne aggódjon azért, hogy összetöri magát és mentő viszi el, állandó idegesség, aggódás lett osztály része. De kitartott, mert hitte és remélte, hogy megváltozik a férfi, mert szereti őt! 

 

Hiába nem becsülte, nem tisztelte a férfi a lányt. Ő kitartott! Ám amikor már a negyedik vagy ötödik munkahelyét is elvesztette a férfi az alkohol miatt, a lány feladta!

 

Ekkor megszületett élete egyetlen gyönyörűsége, áldott jó lélek, egy kislány! A lány újra hitte, hogy a férfi megváltozik, gyönyörű gyermekükért! 

 

De nem így történt! Újabb évek repültek, a kislány cseperedett, és látta, hogy milyen az apja, nem szerette! Nem volt más választás, dönteni kellett, végleg és visszavonhatatlanul! 

 

Változtatni kell, mert a kislány nem élheti át azt amit ő! A csöpség miatt összegyűlt az erő a lányba, és végleg hátat fordított a férfinek és az addigi életének! 

 

Az új élet félelemmel töltötte el, de most már volt egy hatalmas erő a kezében, karjaiban, az ő kicsi lánya! Bármi is történik ő, ott lesz neki, és őt szeretni fogja, úgy mint még soha senki! 

 

Szerző: Tóth Timcsi
  

 

 

29.jpg

 

 

 

Cserényi Zsuzsanna

 

 
 

A részeg

 

Arcán sötétté feszül a nap,

 

Az asztalon feldől egy pohár,

 

ő utána kap. Részeg. 

 

Vigyorog, mint minden este,

 

egyensúlyt, tudatot vesztve,

 

hisz úgy sincs remény.

 

Az élet kemény!

 

Nincsen már asszony, gyerek,

 

aprójószág az udvaron,

 

elveszett minden,

 

egy nyomorult napon.

 

A kocsma! Csak az maradt még,

 

s ha egy nap eljön a vég,

 

ott hagyja megtört teste,

 

egy árokban fekve.
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.